Lokale SEO

Verkrijg meer lokale klanten door de lokale zoekmachine te domineren. Wij zijn het enigste SEO bureau dat zich specialiseert in lokale SEO!

Lokale SEO, wat is dat?

Voor dat u op deze pagina bent belandt, heeft u zich waarschijnlijk al ooit eens afgevraagd: Hoe komt mijn website nou bovenaan bij zoekmachines als mensen uw dienst zoeken in uw omgeving?

Dat is precies wat SEO lokaal met lokale SEO bedoeld!

Wij zorgen ervoor dat uw website hoog in Google en Google-Maps wordt weergegeven.

 

Dit doen wij door middel van veel technieken die in Nederland nog niet toegepast zijn. Er zijn namelijk maar weinig bedrijven die zich specialiseren in lokale SEO.

Dit komt omdat lokale SEO erg nieuw is en zoekmachines zoals Google er in korte tijd, enorm veel aandacht aan hebben gegeven.

Wij kunnen ervoor zorgen dat u bovenaan komt door middel van lokale SEO.

Lokale SEO voor uw bedrijf?

Wij kunnen door middel van zoekmachine optimalisatie uw bedrijf kenbaar maken door heel Nederland.

Onze unieke strategie

Het is niet zo moeilijk om uniek te zijn, want we zijn de énige die zich echt specialiseren in lokale SEO. Lokale SEO heeft zeker wat weg van normale zoekmachine optimalisatie, al zijn er een aantal componenten die er extra bij komen. Ons stappenplan ziet er als volgt uit.

Website optimalisatie

Lokale SEO Stategie, uniek in Nederland!

Lokale SEO Strategie

Bij lokale SEO is het net zo belangrijk dat uw website goed werkt als bij normale zoekmachine optimalisatie. Wij beginnen daarom ook om uw website te optimaliseren voor zoekmachines. Wat betekend dit?

Wij beginnen met een technische analyse door te kijken naar meer dan 180(?!) punten op uw website. Een aantal zouden kunnen zijn:

 • Is uw website volledig indexeerbaar door Google?
 • Heeft uw website een sitemap?
 • Is deze sitemap lokaal gericht?
 • Is de sitemap volgens XML richtlijnen geschreven?
 • Zijn de URL’s duidelijk leesbaar en kort?
 • Zijn de pagina’s gecached?
 • Wordt er gebruik gemaakt van een CDN?
 • Heeft uw website een markup voor lokale SEO?
 • Wordt er in uw website genoeg intern gelinkt?
 • Zijn uw meta-titels en meta-beschrijving geoptimaliseerd?

Als wij ALLE 180+ punten handmatig hebben bekeken gaan wij verder naar stap twee.

Website optimalisatie voor lokale SEO

Website optimalisatie voor lokale SEO

Stap twee van de lokale SEO is het bekijken naar de inhoud van de pagina. Dit noemen wij de sociale-analyse. Een aantal punten zouden kunnen zijn:

 • Zijn uw diensten duidelijk op de pagina weergegeven?
 • Heeft uw website een “over ons” pagina?
 • Heeft uw website een contact pagina?
 • Is de inhoud van iedere pagina relevant?
 • Is de inhoud van iedere pagina meer als 300 woorden?
 • Zou de inhoud van uw website een bezoeker helpen?
 • Is uw adres duidelijk te vinden op uw website?
 • Is er een Google Maps embed van uw bedrijf te vinden op uw website?

 

Sociale media optimalisatie

Sociale media optimalisatie

Sociale media optimalisatie

Als dit allemaal voldaan is vinden wij pas dat uw website “ready” is voor de lokale SEO. In onze volgende stap zullen we gaan kijken naar de sociale media pagina’s en de Google Mijn Business. Wij gebruiken voor Google Mijn Business een eigen formule waardoor uw website sneller wordt weergegeven op Google Mijn Business dan andere websites. Dit heeft grote invloed op uw lokale SEO.

Wanneer we ook de sociale media pagina’s hebben bekeken en verbeterd zijn voor lokale SEO, gaan we kijken naar uw lokale “listings”.

 

Lokale Listings

Lokale listings zijn websites die uw bedrijf tentoonstellen als een lokaal bedrijf. In Nederland hebben wij er meer dan honderd en over de hele wereld zijn er meer dan duizend van dit soort websites. De bekendste in Nederland is natuurlijk https://www.telefoonboek.nl/, maar er zijn er nog véél meer.

Wij zorgen dat uw website goed wordt weergegeven op deze websites. Uw NAP (Name Address Phonenumber) moet op elke lokale listing hetzelfde zijn om lokale SEO te laten werken.

Hiermee vertellen wij eigenlijk de zoekmachines: “Wij staan op al deze websites, wij moeten wel een bekend lokaal bedrijf zijn”.

Inhoud optimalisatie

Als dit gebeurt is gaan wij voor uw website een blog bijhouden. In dit blog schrijven wij artikelen, relevant aan uw bedrijf die bezoekers echt helpt.

Zo zouden wij voor een advocaten kantoor bijvoorbeeld een artikel schrijven over “Waar moet je op letten als je een advocaat in huurt”. Dit is niet zozeer om uw lokale SEO te verbeteren. Wij doen dit om zoekmachines te laten denken: “Hee, deze website heeft inhoud die bezoekers graag lezen”.

Dit zorgt ervoor dat u bij elke zoekmachine sneller boven aan komt te staan, wij noemen dit in de SEO wereld “autoriteit”.

 

Verwijzingen

Backlink verwijzingen voor lokale SEO

Backlink verwijzingen

Om uw lokale SEO autoriteit nog een extra boost te geven gaan wij hierna andere websites benaderen die het misschien intressant vinden om naar het artikel op uw website te verwijzen.

In de SEO wereld heten deze verwijzingen “backlins”. Backlinks zorgen ervoor dat zoekmachines denken: “Deze website levert zo’n goede inhoud, dat andere websites er naar willen verwijzen”.

 

De trukendoos openen!

Op het moment dat uw website en sociale media volledig geoptimaliseerd is voor lokale SEO en uw website een aantal artikelen heeft die door veel bezoekers gelezen worden, gaan wij onze lokale SEO “trukendoos” openen.

Google Maps lokale SEO

Google Maps lokale SEO

Wij zorgen door een complexe techniek van verschillende Google Maps Embeds dat het lokale bereik van uw bedrijf maximaal vergroot wordt.

SEO lokaal wilt altijd transparant blijven, we laten onze unieke software graag zien en leggen graag uit hoe deze werkt. Helaas zullen wij niet onze lokale SEO techniek volledig vrij geven, omdat wij hierdoor een beetje onze concurrent in de kaart spelen.

 

 

Ons Blog

Wil je zelf SEO leren? Op ons blog plaatsen wij regelmatig data driven SEO tutorials en updates. Neem eens een kijkje!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Laat uw website het werk doen!

Door middel van data driven SEO kunt u ervoor zorgen dat uw website continu voor nieuwe klanten zorgt.

SEO Lokaal

Populierstraat 8, 5482 BE Schijndel

Locatie

Populierstraat 8, 5482 BE Schijndel

06 38286212

[email protected]

Contact

U kunt ook contact opnemen via onze contact pagina!